ابو وائل ابو وائل
عدد الرسائل : 673 العمر : 67 تاريخ التسجيل : 20/07/2008
| موضوع: طريقه عمل الكشرى المصرى بالصور الخميس مارس 11, 2010 7:22 pm | |
| الكشري المصري مين ميعرفش الكشري المصري أحسن أكلة شعبية في مصر ليكم فرفوشة بتعمل كشري احسن من أجدع محل كشري فيكي يامصر
طريقة عملوا [center]المقادير:
1كوب عدس اسمر/ 1كوب أرز مصرى/ 4بصلات مقطعة حلقات/ 3حبات طماطم
ملعقة صلصة/ معكرونة مسلوقة/ ثوم مفروم/ ثلث فنجان خل أبيض-فلفل حار أو رومى/ حمص مسلوق
الطريقة: طريقة الكشرى : يسلق العدس نصف سليق نحمرالبصل فى الزيت حتى يصبح لونه بنيا ثم ينشل من الزيت ثم يوضع الارز المغسول على الزيت و معه العدس و يقلبان ويوضع عليهم الملح و يغطى بالماء و يترك لينضج تشوح المعكرونة المسلوقه فى قليل من الزيت مع الملح و الفلفل الاسود و ذلك قبل التقديم مباشرة [/center][ url=http://www.mesolive.com/up//uploads/images/domain-f1aa902bab.jpg] [/url] ]center]طريقة الصلصة:
1-يدق 4 فصوص من الثوم مع الفلفل و يحمر فى قليل من الزيت 2-تبشر الطماطم بمبشرة البصل و توضع على الثوم مع ملعقة الصلصة 3-يوضع عليهم الخل و الملح و الفلفل و يترك على نار هادئة لحد ما تتسبك
طريقة الدقة:
1-يدق حوالى 4فصوص من الثوم 2-عصير ليمونتين 3-خل - ملح - كمون - فلفل أسود 4-توضع جميع المقادير على بعضها و تخلط جيدا عند الغرف نضع اولا الارز و العدس ثم يوضع عليه المعكرونة ثم الحمص ثم الصلصة ثم البصل على الوجه و الدقة حسب الطلب [/center][ url=http://www.mesolive.com/up//uploads/images/domain-3fa2791038.jpg] [/url] | |
|
نور
عدد الرسائل : 12 تاريخ التسجيل : 02/09/2010
| موضوع: رد: طريقه عمل الكشرى المصرى بالصور الأحد سبتمبر 12, 2010 8:11 pm | |
| تسلم يا ابو وائل علي الطريقة الي بنعمل بيها الكشري بس عارف حتي لو عملت مش حتقن زيك انا أتقن الحريرة وانت تتقن الكشري ايه رأيك بقي | |
|
ابو وائل ابو وائل
عدد الرسائل : 673 العمر : 67 تاريخ التسجيل : 20/07/2008
| موضوع: رد: طريقه عمل الكشرى المصرى بالصور الأربعاء سبتمبر 22, 2010 9:15 am | |
| السلام عليكم ورحمه الله وبركاته اسعدنى مرورك اخت نور وطبعا اكيد انتى استاذه ومديره فى عمل الحريره وهذا شىء اشهد لك به ولكن بصراحه اقول رائى عندما اتذوقها وانا واثق انها ستكون رائعه ونتمنى منك كتابه مواضيع عن الطبخ المغربى وهذا يسعدنا اكتر للتواصل بين الشعوب العربيه نتمنى منكم المزيد والمزيد وشكرا لكم | |
|