منة الله
عدد الرسائل : 26 تاريخ التسجيل : 05/12/2010
| موضوع: طريقة عمل الرقاق السبت ديسمبر 18, 2010 7:27 am | |
| [ center][center] طريقة عمل الرقاق بالصور
بسم الله الرحمن الرحيم
النهارده ان شاء الله هقدملكم طريقة عمل صينية الرقاق باللحمه المفرومه و هى طريقه بسيطه و سهله جدا.
المقادير: لحم مفروم سمن ملح فلفل أسود بصله كبيره شوربه ( بفضل شوربة اللحمه) 8 شرائح رقاق الخطوات : 1- نحضر العصاج : نقطع البصله قطع صغيره أو نبشرها و نقلبها بملعقة سمن على النار حتى تصفر ثم نضيف اللحمه المفرومه و الملح و الفلفل و نقلب حتى تنضج اللحمه المفرومه بشكل متوسط 2- نبلل الرقاق بالشوربه . 3- نحضر صينيه مستديره و ندهنها بالسمن. 4- نبدأ فى وضع 4 رقاقات مبلله بالشوربه الواحده تلو الأخرىز 5- نضع العصاج و نفرده فوق الرقاق فى الصينيه 6- نضع بقية الرقاقات المبلله بالشوربه الواحده تلو الأخرى 7- نضع ملعقة سمن فوق الوش 8- نترك الصينيه فى فرن حامى لغاية الوش ما ياخد لون ده كده الطريقه العاديه و البسيطه لصينية الرقاق بس ممكن أن أحنا نغير شويه فيها للتجديد لو حبينا و التغيير ده بيكون فى العصاج يعنى ماتقلقوش من أنكوا تفننوا شويه . بعض المقترحات: 1- ممكن أضافة زيتون أسود أو أخضر مع اللحمه المفرومه عند تحضير العصاج أو أضافة بعض شرائح الهوت دوج 2- ممكن أضافة بيضه للحمه المفرومه . 3- ممكن نغير اللحمه المفرومه خالص و نحضر مكعبات فراخ مع مشروم مع شرائح رفيعه لفلفل أصفر و أخضر و أحمر و فى الحاله ده يكون أفضل نبلل الرقاق بشوربة فراخ . طبعا المقترحات ده للى بيحب التجديد فى أكله . أتمنى أن الطريقه تكون سهله و تعجبكم
[/center][/center] | |
|
ابو وائل ابو وائل
عدد الرسائل : 673 العمر : 67 تاريخ التسجيل : 20/07/2008
| موضوع: رد: طريقة عمل الرقاق الأربعاء ديسمبر 22, 2010 1:58 pm | |
| بسم الله الرحمن الرحيم اللهم صل على محمد وعلى آله وصحبه أجمعين السلام عليكم ورحمة الله وبركاته كده حاتعود على الاكل الرائع ده سعدنا جدا بموضوعكم اختنا منه لله جزاك الله خيرا على هذه المشاركة المفيدةبارك الله فيك
اسال الله لك العفو والعافية اسال الله ان يرزقني واياكم والمسلمين
الخير والحب واستجابة الدعاء دمت بكل خير | |
|